Цікаві факти про суші, яких ви могли не знати
10.04.2023
Вже багато років доставка суші у Львові користується великим попитом серед шанувальників такого типу страв і всіх тих, хто шукає спосіб швидко втамувати голод. Однак, куштуючи смачні роли, люди іноді навіть не замислюються над тим, наскільки багату історію мають суші.
За часи існування страви неодноразово змінювалися правила приготування та вживання, а також інші фактори, пов’язані зі вже звичними для суші процедурами. Деякі факти залишалися невідомими в останні роки, а інші були відомі вже досить довго. Так чи інакше, настав час їх розкрити подробиці.
Автоматизація виробництва
В деяких країнах Азії страви готуються за допомогою автоматизованих пристроїв та роботів. Таке нововведення стало можливим завдяки розробці Мінору Ікисима в 70-х роках минулого століття. За цей час системи пройшли через низку модифікацій, що дозволило прискорити процес.
Цікаві начинки
В деяких ресторанах Японії страви готуються з додаванням унікальних інгредієнтів, які навряд чи вийде знайти в інших куточках світу. Наприклад, морський вугор, або Анаго - одна з найсмачніших начинок для ролів. Також досить популярною є морська змія.
Класичний вигляд
Суші в тому вигляді, в якому ми звикли їх бачити, існували не завжди. Раніше, філе риби зберігалося між плитами солі під тиском до кількох місяців. Після цього шматочки обкладали рисом, попередньо обмоченим в соєвому соусі, і давали настоятись кілька днів. Рис викидали, а до подачі підготували тільки рибу. Пізніше, у 17 столітті, цей принцип було змінено.
Строгий відбір
Коли попит на кухарів суші був суттєво менше, ніж зараз, кандидатам потрібно було проходити ретельний відбір. Але перш ніж перейти безпосередньо до приготування, потрібно було тренуватися не менше 10 років. Зараз курси підготовки спеціалістів тривають значно менше, але в тій же Японії вишкіл з приготування рису триває два роки, риби - три роки.
Замовлення доставки суші у Львові
Традиції, які змінювалися впродовж часів, давали кухарям нові можливості для експериментів під час приготування суші. Втім, через сотні років після свого створення вони дарують радість тисячам людей, і зараз більшість сперечається між собою про те, який заклад є кращим для замовлення суші у Львові. Ми маємо відповідь, і це - NOA. Великий вибір страв, висока якість продуктів та швидка доставка. Все для того, аби клієнти могли отримувати свої страви без жодних проблем.