Найдивніші у світі піци
18.04.2023
Піца - чудове дріжджове тісто з томатним соусом, сиром моцарелла, базиліком та іншими вашими улюбленими начинками. Зазвичай ми їмо піцу з шинкою, салямі, грибами, перцем або цибулею. Втім, у меню піцерій у Львові можна знайти абсолютно дивні поєднання. А з чим готують піцу в різних регіонах світу?
Піца з комахами чи черв’яками
У країнах Азії не уникає поїдання різних видів черв’яків, жуків, тарганів або личинок комах. Всіх їх можна знайти на східній піці як привабливе доповнення. Цікаво, що жителям американського штату Міссурі подобається піца з додаванням смажених цикад. Мабуть тому, що цикадки після такої термічної обробки мають горіховий смак. Ми особисто вважаємо, що їхні ноги на піці можуть виглядати гротескно. Не знаю, чи наважиться хтось із нас покласти до рота шматочок піци зі смаженими цикадами.
Піца з м’ясом крокодила чи кенгуру
Піца з куркою, шинкою або яловичиною є стандартом в українських та закордонних піцеріях. Але чи всі піддадуться спокусі з’їсти шматочок піци з м’ясом крокодила, ему або кенгуру? В Австралії і на всіх Антиподах це не є чимось особливим, тому що таке м’ясо регулярно їдять місцеві жителі. З іншого боку, піца з крокодилячим м’ясом на українському столі, вдома чи в ресторані була б чимось дуже екзотичним, але неодмінно смачним.
Польська селянська піца
Італійці, дивлячись на таку піцу, безсумнівно, схопилися б за голову. У дріжджове тісто поляки кладуть таку кількість інгредієнтів, що корінний італієць точно не проковтне жодного шматочка піци в польському варіанті. Мова йде про сільську піцу з сільською ковбасою, маринованими огірками, яйцем, звареним круто.
Солодка піца
Цікавим варіантом піци стане пиріг з додаванням ожини і кропу. Смак може бути сенсаційним, хоча, чесно кажучи, це рідкісний варіант піци. У південнокорейських мережах піца може бути солодкою, з тістом для печива, яке запікається по краях. Серед начинок клієнт може обрати солодку картоплю та креветки, а до піци додають чорничний соус. У Швеції одним з улюблених варіантів піци є піца африкана, в якій у великій кількості можна знайти курку, ананаси, банани, арахіс і каррі.
Холодна піца з рибою
Тунець на піці – особливо нікого не подивує, навіть у львівських піцеріях, але в Норвегії справжні гурмани замовляють піци з рибою. Тут подають піцу зі скумбрією, сардинами, тунцем, лососем, креветками і цибулею. Цікаво, що таку піцу дуже часто подають холодною.
Спеціальні інгредієнти
У піцу, в тому числі в українських піцеріях, додають чимало щонайменше дивних інгредієнтів. До них відносяться:
- білі гриби, лисички;
- банани, персики;
- смажена баранина;
- родзинки;
- смажений на грилі фенхель;
- яблука, груші;
- картопля тощо.
Вирішувати вам, чи спробувати дивні варіанти чи все таки зупинитися на звиклій Маргариті.