Про користь суші та інших страв японської кухні

18.02.2024

Японська кухня відома своєю унікальністю, смаком і корисністю. Однією із найпопулярніших страв у японській кухні є суші. Але крім суші є ще багато інших страв, які також володіють корисними властивостями для організму людини.

суші

Якщо бажаєте замовити суші у Львові - зверніть увагу на доставку від компанії «Sushi-Point», де вам запропонують суші та роли зі свіжої риби та морепродуктів, макі, місо-супи й інші корисні та смачні наїдки.

Про користь суші

Суші - це, по суті, рис, маринований в оцті та солі, який поєдується з рибою, морепродуктами або овочами. Приготування страв полягає у майстерному поєднанні усіх цих складових, котрі доповнюють одне одного за смаковими якостями. Кухарі віддають перевагу виключно свіжій рибі, морепродуктам, грибам, овочам, які обов’язково мають бути високої якості.

Суші дуже корисні завдяки вмісту омега-3 жирних кислот, які покращують функціонування серця і мозку. Також суші містять багато білків, вітамінів і мінералів, котрі допомагають підтримувати здоров’я (особливо систему харчування) в належному стані.

Інші корисні страви японської кухні

Крім суші в японській кухні є ще багато інших страв, які також володіють корисними властивостями. Наприклад, місо-суп - суп на основі місо-пасти, яка містить ферментовані соєві боби та рис. Місо-суп корисний для здоров’я шлунково-кишкового тракту і заодно зміцнює імунітет людини.

місо-суп

Ще однією корисною стравою є соба - це страва на основі бульйону із додаванням гречаної локшини, котра містить багато білка та вуглеводів. Соба також допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту та забезпечує енергією.

соба

В японській кухні також широко вживаються морепродукти, такі як вугор, тунець, лосось, креветки й інші. Морепродукти містять багато омега-3 жирних кислот, білків і мікроелементів, які особливо корисні для здоров’я серця, кісток та шкіри.

морепродукти

Таким чином, японська кухня має чимало корисних страв, які допомагають підтримувати здоров’я, посилюють імунітет та додають енергії. Крім того, японці (а також кухарі, котрі спеціалізуються на стравах японської кухня) приділяють велику увагу естетиці приготування, адже їжа має виглядати як справжній витвір мистецтва. Тож куштуйте різноманітні страви японської кухні і насолоджуйтесь їхніми смаками та користю!

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюємо вдячність спеціалістам мережі суші-барів та точок достаки суші «Sushi Point» - https://sushi-point.com.ua/ua/catalog-fr-lviv-sety.